Индийски танци с Катя Тошева

Пловдив за Младите

Индийски танци с Катя Тошева

 

Катя Тошева ще се включи с демонстрация и урок по индийски танци.

Танцът е един от най – приятните начини да поддържаме здравето и тялото в добра форма. Подобрява двигателната култура, подпомага комуникационните умения, развива въображението, помага ни да се освободим от напрежението и стреса и да изразим своята индивидуалност.
Индийските класически танци имат и допълнителни предимства – те следват и съдържат в себи си принципите на йога. Подобряват гъвкавостта, стойката, баланса, но и способността за концентрация, наблюдателност и дисциплина. Сложни ритмични фигури се изпълняват от всяка част на тялото, съпроводени от своеобразен разказ, в който танцьорът-актьор пресъздава различни персонажи и настроения. Всеки жест означава нещо.
Индия има богата фолклорна традиция. Народните и племенни танци са изключително разнообразни със своите типични движения и костюми. Обикновено се изпълняват по групи и чрез тях можем да се насладим на невербалната комуникация, да се научим как да следваме и да водим другите, как да бъдем в синхрон със случващото се около нас и създадем нови приятелства.